Futsalin edustusjoukkueet

Ilves on Suomen menestynein futsalseura sekä tunnettu ja arvostettu toimija kansainvälisillä futsalkentillä. Seuran miesten että naisten futsaledustusjoukkueet ovat moninkertaisia Suomen mestareita ja poika- ja tyttöjunioritkin ovat saavuttaneet useita futsalin SM-mitaleita. Pitkän tähtäimen tavoitteidensa mukaisesti Ilves on myös viime vuodet keskittynyt rakentamaan futsalin pelaajapolkua lasten ikäluokkajoukkueista edustusjoukkuetasolle jalkapallon pelaajapolun rinnalle.

Kilpailukaudella 2016–2017 Ilveksellä on futsaledustusjoukkueet miesten futsal-liigassa, naisten futsal-liigassa, alle 21-vuotiaiden futsal-liigassa ja SPL Tampereen juniorisarjoissa, 2002–2006-syntyneiden poikien ikäluokissa. Junioriedustusjoukkueet ovat futsaliin erikoistuneita ja harjoittelevat 2-4 kertaa viikossa. Joukkueiden valmennuksesta vastaavat lajiin erikoistuneet, Futsal C- tai UEFA Futsal B-lisenssitasolle koulutetut futsalvalmentajat.  

Ilves etsii jatkuvasti uusia oppimishaluisia ja futsalpelaajapolulla etenemisestä kiinnostuneita pelaajia kaikkiin 2002-2006-syntyneiden poikien ikäluokkajoukkueisiinsa. Uusia valmentajia ja toimihenkilöitäkin otetaan mielellään mukaan toimintaan ja koulutetaan tehtäviinsä. Kilpailukaudelle 2017–2018 perustettavista uusista ikäluokkajoukkueista tiedotetaan näillä sivuilla viimeistään elokuun 2017 aikana.