Lapset

Ilves FS käynnisti talvikaudeksi 2016–2017 uudelleen kaupunginosapohjaisen futsalkerhotoimintansa (vrt. kauden 2014–2015 Ilves Futsal-liiga). Futsalkerhojen päätavoitteena on tarjota toiminnan kohderyhmänä oleville alle 10-vuotiaille lapsille mahdollisuus säännölliseen ja muita palloiluharrastuksia tukevaan futsalin harrastamiseen lähellä omaa kotia, oman kaveripiirin kanssa ja koulutettujen valmentajien ohjaamina. Mukaan on pyritty ottamaan tila- ja ohjaajaresurssien puitteissa kaikki halukkaat, futsaltaitojensa kehittämisestä kiinnostuneet lapset sekä kerhotoiminnan taustatehtävistä kiinnostuneet lasten vanhemmat.

Lasten futsalkerhojen toimintakausi alkaa vuosittain lokakuun alussa ja kestää maaliskuun loppuun. Toimintakaudella 2016–2017 jokaiselle kerhoryhmälle järjestyy:

  • yksi arki-iltaan ajoittuva viikoittainen futsalharjoitusvuoro lähiliikuntasalista,
  • viisi pelitapahtumaa
  • viisi motoristen taitojen harjoittelutapahtumaa (uusi toimintamuoto)

Syys-, joulu- ja hiihtolomaviikot pyritään rauhoittamaan muulle toiminnalle, mutta lisää harjoituksia janoaville junioreille tarjoutuu tällöin mahdollisuus hakeutua mukaan Ilveksen edustusjoukkueiden järjestämiin futsal- ja jalkapallokouluihin. 

lapset.png

Kuva 1. Futsalin ja jalkapallon lajitaitojen lisäksi Ilveksen futsalkerhoissa harjoitellaan koulutettujen valmentajien johdolla myös motorisia perusliikuntataitoja. 

Kevätkaudella 2017 Ilveksen futsalkerhot jatkavat kahdessa tukikohdassa:

  • Lentävänniemen koulun liikuntasali, keskiviikkoisin klo 17.00-18.15
  • Vehmaisten koulun liikuntasali, perjantaisin klo 17.00-18.15

Kuukausittaisten peli- ja taitotapahtumien järjestämispaikkoina voivat toimia muutkin Tampereen seudun sisäliikuntatilat ja tapahtumat saattavat ajoittua myös viikonloppupäiville.

Valtaosa talvikauden 2016–2017 futsalkerholaisista on ollut kesäisin mukana Ilveksen Futis-Liigassa. Näin ollen futsalkerhojen lokakuusta maaliskuuhun ulottuva toimintakausi on ympärivuotistanut lasten harrastustoimintaa seurassa.

Ilves Futsalin talvikauden 2017–2018 futsalkerhotoiminnoista tiedotetaan näillä sivuilla elokuussa 2017.